Existența digitală

 

Instalația își propune să incite la meditație privitor la existența actuală digitală. Astfel, omului contemporan i se constituie un adevărat ecosistem digital autosuficient: în interiorul lui sunt asigurate nevoile emoționale, stimulative, informaționale, etc. Acesta i se prezintă locuitorului ca un sistem aparent perfect, dar în același timp îl izolează și îl înstrăinează de lumea reală, construindu-se o lume artificială. Aparent autosuficient, este însă total dependent de lumea exterioară.

În același timp, celor din afara sistemului li se înfățișează un habitat aparent ideal, construindu-se într-o invitație de a abandona existența reală, dar obositoare, în care e nevoie de interacțiune și permanentă raportare la mediul înconjurător.

Instalația se prezintă sub forma unei cuști de păsări exotice, simbol al închisorii digitale. În interiorul acestei cuști se află un router, legătura cu existența digitală. Cabluri s-ata ecranează lumea exterioară și un cablu de alimentare atârnă în afara cuștii.

Având peste 1500 de studenți cu 25 programe de studii, acoperind toate domeniile artistice, Universitatea se constituie într-un emițător al culturii, care contribuie la protejarea și promovarea creației artistice românești, cultivarea și dezvoltarea gustului pentru frumos și pentru creație autentică.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *