Gregory Crewdson

Fotografiile sale ar putea fi ecranizarea unui roman polițist, ele dau o senzație de straniu, o ambiguitate că ceva grav s-a petrecut sau urmează să se petreacă, cu atitudini sau elemente discordante. Forțează astfel păstrarea atenției privitorului, îl determină să alcătuiască o poveste care să sumeze elementele descoperite în cadru și apoi alimentează această poveste hiperrealistă cu nenumărate indicii. E greu de apreciat cu adevărat opera sa din fotografiile găsite pe internet. Față de reproducerea într-o pagină de web, evaluarea la o rezoluție mai mare relevă multe alte detalii. Este de presupus că, dacă am fi într-o galerie de artă și am evalua direct opera lui Crewdson, am fi transportați la un alt nivel; se vorbește de printuri de mari dimensiuni, de mare rezoluție, rezultate din fotografii de foarte mare rezoluție, cu foarte multe elemente, detalii, texturi, etc.

Psihologic, determină o senzație de anxietate, o privire asupra unei lumi paranormale, intime, enigmatice și transgresive, un loc în care pericolul se îmbină cu visarea, un tărâm neprecizat în spațiu și în timp.

Având peste 1500 de studenți cu 25 programe de studii, acoperind toate domeniile artistice, Universitatea se constituie într-un emițător al culturii, care contribuie la protejarea și promovarea creației artistice românești, cultivarea și dezvoltarea gustului pentru frumos și pentru creație autentică.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *