Bernhard și Hilla Becher au fotografiat într-un mod sistematic structuri industriale. Aceste structuri cum sunt turnuri de apă, turnuri de răcire, rezervoare de gaz, stâlpi de înaltă tensiune sunt contruite pentru a avea funcții economice specifice. Când aceste structuri nu mai servesc eficient scopului lor, sunt abandonate. Fotografiile soților Becher, înregistrează existența tranzitorie a unor structuri pur funcționale și relevă gradul în care forma este determinată de funcție.

Un catalog parțial a subiectelor tipice ale lui Bernhard și Hilla Becher include: structuri cu aceeași funcție (numai turnuri de apă); structuri cu aceeași funcțiune dar diferite forme (turnuri de apă sferice, cilindrice, conice); structuri cu aceeași funcție și formă, dar construite cu materiale diferite (oțel, ciment, lemn, cărămidă, sau combinații, cum ar fi lemn cu oțel); structuri cu aceeali funcție, formă și materiale.

Având peste 1500 de studenți cu 25 programe de studii, acoperind toate domeniile artistice, Universitatea se constituie într-un emițător al culturii, care contribuie la protejarea și promovarea creației artistice românești, cultivarea și dezvoltarea gustului pentru frumos și pentru creație autentică.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *